PROSJEKTER / WINTERCAMP

Siden 2001 har Nesbyen Rotaryklubb arrangert WINTERCAMP for utenlandske utvekslingsstudenter  i Norge. Campen finner sted i januar/februar.

Til nå har vi lært godt over 300 ungdommer fra hele verden å stå og gå på ski.

Ca. halvparten av deltakerne kommer fra land som sjelden eller aldri har snø, og har derfor ingen vintererfaring før de kommer til Norge. 

Ungdommer som kommer fra Australia kommer hit i januar, og det går kun en knapp uke fra de kommer til landet til de er på Nystølen og går på ski.

Sammen med Europatur er dette det mest populære arrangementet for studentene, og mange blir svært flinke på ski.

Vi velger å arrangere dette så tidlig i sesongen slik at ungdommene skal kunne få praktisert sine nyervervede skiferdigheter i vinterferie og påske sammen med sin vertsfamilie eller andre fra vertsklubben. Det kommer stadig meldinger fra f. eks Brasil om at de hjemkomne ungdommene savner snø og ski, og det hender også de kommer tilbake til Norge for å besøke vertsfamilier og gå på ski. 

Det er Mai Britt og Helge Holm som er vertskap på Nystølen, og sørger for hus, mat og flotte preparerte løyper.

2 dager i løpet av uken er deltakerne i Nesbyen Alpinsenter for å trene alpint.

Ikke alle er like modige, men de aller fleste kjører de store bakkene i Natten når de har fått litt opplæring og trent i barnebakken. Onsdag kveld arrangeres det BBQ i lavvoen på Nystølen med pølser og bål - en ganske eksotisk opplevelse for de fleste vil vi tro.

Dette er en stor dugnad for klubben og mange av klubbens medlemmer er involvert i WinterCampen på en eller annen måte - det være seg som skiinstruktører, transportører, turkamerater eller motivatører. I tillegg har vi noen faste gode hjelpere fra andre klubber og distriktet.

Her finnes noen bilder av tidligere WinterCamper:
2010
2000-2009

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Embetsgarden
Adresse: Alfarvegen 117
Postnummer: 3540
Sted: Nesbyen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Place content here
Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...